It's all over now - hejdå!
Det här blir mitt sista inlägg, för imorgon är det sista dagen för projekarbetet. Shit. Kan ni förstå att min projektarbete - bloggen - är över? Trots att det gått åt pipsvängen vissa stunder så är jag ändå rätt nöjd över min insats. Det har fan inte varit lätt! En blogg som skulle rulla i två månader blev tvungen att rulla i sex, på grund av diverse störningar och missöden. Men jag kom i mål trots allt, för jag har bara missat ett enda inlägg på planeringen, men å andra sidan har jag gett er rätt mycket spontana inlägg. Det är sjukt vad tid jag lagt ner på det här, men nånstans hoppas jag väl att det har varit värt det.
Har inte ni lärt er något så har i alla fall jag gjort det.
Take care
Isa
ps. Glöm inte..
Har inte ni lärt er något så har i alla fall jag gjort det.
Take care
Isa
ps. Glöm inte..
E406 - Agaragar
Istället för en "informations och varnings-notis" blir det idag ett litet hyllande mot Agaragar som är ett vegansk alternativ till gelatin! Det har E-numret 406 och utvinns ur rödalger! Om ni minns mitt recept om citroncheesecake så bytte jag ut gelatinet mot agaragar, det var svårt men eftersom det var första gången jag använde agaragar så har jag en förhoppning om att det går bättre nästa gång :)
Agaragar säljs bl.a på Ica Maxi och hälsokostaffärer.

Agaragar-pulver. Bild från Wikipedia.
Agaragar säljs bl.a på Ica Maxi och hälsokostaffärer.

Agaragar-pulver. Bild från Wikipedia.
Tips!
Nej förresten! Måste bara tips om en ny produkt från Quorn som jag testade härom dagen. En schnitzel med "SunBlush-tomater och italiensk ostsås" under paneringen - och trots att jag inte är ett fan av varken panering eller varma tomater så är den här riktigt god. På bilden ser fyllningen enormt riklig ut, jag är positivt besviken att den inte var det ;)
I vilket fall som helst! Riktigt god till exempel potatis i ugn och sallad :)

Bild lånad från quorn.se - (jämför fyllningen på bilden och i verkligheten, hihi.. )
I vilket fall som helst! Riktigt god till exempel potatis i ugn och sallad :)

Bild lånad från quorn.se - (jämför fyllningen på bilden och i verkligheten, hihi.. )
Veckans recept - en favorit
Idag ska jag bjuda er på mitt absolut favoritrecept på kladdkaka (det är faktiskt mitt sista recept någonsin också), det slår nog alla recept någonsin! Har hittat receptet på Arla för evigheter sedan, och det går faktiskt inte misslyckas med det här receptet. Vill man ha en dunderkladdig och chokladig kladdkaka är det den här som gäller. Kan förvarna med att säga att kladdkakan på bilden måste vara retuscherad, för sådär ser då aldrig min kaka ut. Dessutom.. 15-20 bitar.. Ptj, närmare 4-5, va?
Ingredienser (15-20 bitar):
150 g smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
Tryffel:
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk smör
200 g mörk choklad
1/2 dl rostade pinjekärnor
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Ta den från plattan. Rör i socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet. Bred ut smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min, kakan ska vara lite lös i mitten. Koka under tiden upp grädde och smör i en kastrull. Ta det från plattan. Hacka chokladen, rör ner och låt smälta. Låt tryffeln halvstelna i kylen ca 1 timme. Bred den över kakan, strö över pinjekärnorna. Låt stå kallt minst 1 timme före servering. Skär i smala bitar.
Okej! Jag brukar aldrig smöra och bröa min form, för den enorma mängden smör i själva kladdkakan smörjer formen rätt bra, så att säga.. Annars följer jag faktiskt receptet till punkt och pricka! Tryffeln har jag bara orkat göra en gång, den känns väldigt overkill för en simpel vardagsfika (jag gjorde den då min mamma fyllde år dock) och är dessutom väldigt överdriven enligt mitt tycke. Det räcker med kladdkakan. Ett litet obs är att vara noga med att tillaga den i NEDRE delen av ugnen, och absolut inte över 20 minuter - faktum är att 20 minuter brukar vara alldeles perfekt.
Hur som helst. Förmodligen Sveriges bästa recept på kladdkaka, dess icke-existerande-nyttighet ligger på samma nivå som smakupplevelsen. Det är det värt. Alla gånger om.
Baka och ut i solen med ett gäng vänner nu!
Nästa inlägg kommer imorgon :)

Recept och bild stulet från arla.se
Ingredienser (15-20 bitar):
150 g smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
Tryffel:
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk smör
200 g mörk choklad
1/2 dl rostade pinjekärnor
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Ta den från plattan. Rör i socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet. Bred ut smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min, kakan ska vara lite lös i mitten. Koka under tiden upp grädde och smör i en kastrull. Ta det från plattan. Hacka chokladen, rör ner och låt smälta. Låt tryffeln halvstelna i kylen ca 1 timme. Bred den över kakan, strö över pinjekärnorna. Låt stå kallt minst 1 timme före servering. Skär i smala bitar.
Okej! Jag brukar aldrig smöra och bröa min form, för den enorma mängden smör i själva kladdkakan smörjer formen rätt bra, så att säga.. Annars följer jag faktiskt receptet till punkt och pricka! Tryffeln har jag bara orkat göra en gång, den känns väldigt overkill för en simpel vardagsfika (jag gjorde den då min mamma fyllde år dock) och är dessutom väldigt överdriven enligt mitt tycke. Det räcker med kladdkakan. Ett litet obs är att vara noga med att tillaga den i NEDRE delen av ugnen, och absolut inte över 20 minuter - faktum är att 20 minuter brukar vara alldeles perfekt.
Hur som helst. Förmodligen Sveriges bästa recept på kladdkaka, dess icke-existerande-nyttighet ligger på samma nivå som smakupplevelsen. Det är det värt. Alla gånger om.
Baka och ut i solen med ett gäng vänner nu!
Nästa inlägg kommer imorgon :)

Recept och bild stulet från arla.se
Restart
Åh. Jag blir så trött. Min tanke var, som ni vet, att blogga klart under påsklovet. Men ni tror inte min inloggning till skolans datorer slutar fungera för att jag glömt att byta lösenord?! Haha, jag får nog skylla mig själv lite.. Men i alla fall (:
Wellwell, idag kör vi igång i alla fall. Har kikat över projektplanen och har inte alls så många inlägg kvar som jag först befarade, så jag har en förhoppning om att jag är färdigbloggad om en vecka! Först restart-inlägget kommer snart ;)
Wellwell, idag kör vi igång i alla fall. Har kikat över projektplanen och har inte alls så många inlägg kvar som jag först befarade, så jag har en förhoppning om att jag är färdigbloggad om en vecka! Först restart-inlägget kommer snart ;)