Veckans recept - chili sin carne

Idag ska jag leka rövare i köket igen, och utan recept! Jag ska kasta ihop min egna chili sin carne, så vi får se hur många toasters det blir när jag är klar.. Det lär ju inte vara alltför svårt med ett stort utbud av kryddor och dylikt! Hoppas jag..

4-6 personer

300g quornfärs

½ gul lök (gillar man lök kan man självklart ta mer..)

400g passerade tomater

1 burk vita bönor i tomatsås

1 grönsaksbuljong

Paprikakrydda

Salt

Svartpeppar

Pommeskrydda (funkar till allt, ja!)

Cayennepeppar

Fräs löken i lite valfri olja innan du tillsätter quornfärsen. Bryn tillsammans och krydda efter smak. Tillsätt vita bönor samt grönsaksbuljong. Späd ut med de passerade tomaterna om grytan blir för tjock. Småputtra lite - klart!

För det första var det mycket roligare att laga mat på fri hand, men jag känner inte att det blev ett superresultat! Självklart var det gott, men hade jag gjort om samma rätt igen hade jag uteslutit grönsaksbuljongen eftersom den tog väldigt mycket smak. Det blev en väldigt "salt" eftersmak.. Dessutom fick jag lite panik när grytan blev så himla tjock efter att jag tillsatt bönorna, då blev jag tvungen att späda ut med passerade tomater. En idé hade ju varit att späda med vatten, men det föll mig inte riktigt i tanken när jag stod där.. Hur som helst, man kan säga att maträtten dög. Jag är nöjd för att ha varit första matlagningstillfället på fri hand ;) För övrigt brukar jag alltid äta min chili sin carne med vitt rostbröd, vilket vi idag inte hade - så det fick bli majs och tomat till. Det funkade också!

2 av 5 toasters!


Postat av: juliasbullar

hmm... jag blir lite nervös för qourn...

2008-11-22 @ 12:08:27
URL: http://juliasbullar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0